52 ворожі атаки відбили Сили оборони за добу: найзапекліші бої тривають за Авдіївку та Мар’їнку, — Генштаб ЗСУ

ЗСУ. Фото: zsu.gov.ua

39 авіаційних і 7 ракетних ударів завдали російські окупаційні війська протягом минулої доби, зокрема чотирма ракетами із зенітно-ракетних комплексів С-300 вдарили по мирному Краматорську Донецької області. Ворог також здійснив 47 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів. Про це сьогодні, 11 квітня, йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Основні зусилля загарбників, як і раніше, зосереджені на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках — 52 атаки відбили українські захисники за добу.

Зокрема, на Лиманському напрямку противник вів безрезультатні наступальні дії поблизу населених пунктів Макіївка, Червонопопівка та Білогорівка. На Бахмутському — все ще намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, там тривають бої. Вів безрезультатні наступальні дії неподалік населених пунктів Григорівка та Хромове. На Авдіївському та Мар’їнському напрямках наступав в районах населених пунктів Авдіївка, Сєверне, Невельське та Мар’їнка Донецької області, успіху не мав.

“Найзапекліші бої тривають за Авдіївку та Мар’їнку”, — повідомили в Генштабі ЗСУ.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також удару по зенітно-ракетному комплексу противника. Знищено ще 10 повітряних цілей: ворожий гелікоптер Мі-24, а також 9 безпілотних літальних апаратів різних типів. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, а також склад боєприпасів противника.

Також Генштаб повідомляє про посилення росіянами тиску на громадян України на тимчасово захоплених територіях.

“Нещодавно у Сніжному Донецької області було звільнено працівників міської лікарні, які не отримали російські паспорти. У місті Енергодар Запорізької області, місцеві жителі повинні отримувати дозвіл на пересування територією області. Ті, хто подав заявки на отримання перепусток, піддаються посиленій перевірці з боку окупантів на предмет причетності до Сил оборони України. Подекуди загарбники обшукують навіть людські помешкання”, — розповіли в Генеральному штабі.

Читайте також: Росіяни готуються переходити до оборони, наступати не вдається, — Мусієнко

Прямий ефір