Все рухається в напрямку узаконення розстрілів, — правозахисник про репресії режиму Кремля

У Москві. Фото: headtopics.com

Репресії в Росії набирають обертів, але ще є чого “прагнути”, якщо мова йде про сталінські стандарти. Наприклад, узаконення розстрілів незгодних із режимом. Про це сьогодні, 9 квітня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів адвокат, представник З’їзду народних депутатів Росії Олексій Барановський.

“Володимиру Кара-Мурзі загрожують 25 років. Такі терміни просто за те, що він критикував режим, був в опозиції, нікого не пограбував, не вкрав, не вбив, узагалі ніякого насильства, а просто критик режиму і 25 років. Цілком собі сталінські стандарти, але насправді ще є куди падати”, — сказав він. 

Правозахисник зазначив, що крім репресій проти противників війни і росіян, які висловлюються проти певних “скреп” Кремля, мають бути ще й гоніння проти національних категорій. 

“Так, по українцях проїхалися. Пам’ятаєте, Бібліотеку української літератури закривали (2018 року, — ред.)? І перевіряють власників українських паспортів, хто яким чином опинився, чи давно жив у Росії. Але ще є куди прагнути, що називається — рано чи пізно”, — підкреслив він.

Барановський розповів, що в Смоленську 1937 року за режиму Сталіна розстріляли його прадіда-поляка, тільки тому, що його рідний брат був ксьондзом при католицькій церкві.

“Цього було достатньо, щоб розстріляти обох. Так що путінському режиму ще до стандартів Сталіна є куди падати. Ну і, звісно, потрібно відновити смертну кару. Який же сталінізм без узаконених розстрілів? Усе рухається в цьому напрямку. Але у них ще залишилося кілька козирів, які вони виймуть в останній момент”, — підсумував Олексій Барановський.

Читайте також: У Росії можуть повернути смертну кару, — Гудков про репресії Кремля

Як повідомлялось, у Росії набирає популярності феномен, який фахівці називають “ритуалом провини і ганьби”. Після початку повномасштабної війни Росії проти України силовики у Федерації знаходять все нові покарання для інакомислячих. Штрафи, кримінальні терміни і публічні приниження людей.

Нагадаємо, російському опозиційному журналісту та політику Володимиру Кара-Мурзі загрожує до 25 років позбавлення волі за “фейки” про російську армію, держзраду і керівництво небажаною організацією.

Читайте також: Депортація, арешти, терміни: в Росії посилили репресії за антивоєнні настрої — огляд гучних справ (ВІДЕО)

Прямий ефір