“Бавовна” в Криму є, буде, а її обсяги, темпи та періодичність тільки зростатимуть, — Селезньов

Ймовірна атака безпілотників у Джанкої, Крим, 20 березня 2023 року. Скріншот: ru.krymr.com

У тимчасово окупованому Криму відбувається операція, спрямована на ліквідацію російських загарбників. Темпи бавовни на півострові та на інших тимчасово окупованих територіях тільки зростатимуть. Про це сьогодні, 8 квітня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військовий експерт Владислав Селезньов.

Так він прокоментував інформацію, яка з’явилася вдень, що в Севастополі було чути гучний вибух. Зокрема, джерело “Крим.Реалії” і видання повідомляло, що в Севастополі чули цей вибух, схожий на артилерійський постріл. Російські окупаційні війська писали, що нібито це було пов’язано з навчаннями. А ще раніше вранці повідомлялося про вибухи у Феодосії, нібито роботу ППО. Окупаційний “глава” Криму Сергій Аксьонов заявляв, що нібито над Феодосією було збито ракету, запущену з боку України.

“На півострові відбувається та сама бавовна, спрямована на ліквідацію, знищення ворожих військових об’єктів. Президент нашої країни Володимир Зеленський, неодноразово звертаючись до жителів Криму і Севастополя, говорив: “Тримайтеся чимдалі від військових та інфраструктурних об’єктів на території Криму і Севастополя”. Бо бавовна, вибухи на території цих об’єктів траплятимуться що далі, то частіше”, — сказав він.

Тому що, за словами експерта, очевидно, що триває процес підготовки масштабного українського контрнаступу.

“І для того, щоб ми досягли максимального результату наявними силами і засобами, нам необхідно якомога більше послабити військовий потенціал путінської армії, зокрема й тих її підрозділів, що дислокуються в тимчасово окупованому Криму та Севастополі. Бавовна є, бавовна буде, і її обсяги, і темпи, її періодичність лише зростатимуть. Бо що більше ворожих об’єктів буде пошкоджено і знищено, то ефективнішим буде наш контрнаступ”, — заявив Селезньов.

Водночас у нього поки немає підтверджень, що конкретно було підірвано на території Феодосії.

“Я звернувся до своїх друзів, які живуть у Феодосії, чекаю від них на зворотній зв’язок. Думаю, що найближчим часом ми дізнаємося, що саме злетіло в повітря і що стало причиною такої досить тривожної реакції з боку Аксьонова”, — підсумував Владислав Селезньов.

Читайте також: Чи готові росіяни й кримчани, які підтримали окупантів, воювати за Крим — думка Фесенка

Прямий ефір