Деякі держави прагнуть уникнути такої ситуації: Богуш — про можливий арешт Путіна

Владимир Путин. Фото: interfax.com.ua

Міжнародний кримінальний суд (МКС) видав ордер на арешт президента Росії. Однак є ймовірність, що навіть держава, яка визнає юрисдикцію такого суду, не заарештує Путіна. Про це сьогодні, 26 березня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив експерт з міжнародного права, кандидат юридичних наук і науковий співробітник Копенгагенського університету Гліб Богуш.

“Держава не завжди діє відповідно до своїх міжнародних зобов’язань. Міжнародне право ґрунтується на згоді та добровільності виконувати зобов’язання, це стосується не тільки МКС. Немає міжнародної поліції і суду, які мають юрисдикцію карати порушників, оскільки все засновано на добрій волі”, — сказав він.

При цьому Богуш підкреслив, що позиція МКС чітка: арешт російського президента — це обов’язок держави.

“У цьому випадку суд ґрунтується на практиці інших судів. Ми знаємо позиції різних держав і держави насправді прагнуть уникнути такої ситуації. Сподіваються, що ніякі підозрювані до них у гості не приїдуть. І, на жаль, коли ми стикаємося зі злою волею окремих держав, виникають складнощі”, — акцентував Гліб Богуш.

Читайте також: Після ордера на арешт Путіна Росія невеликими групами почала передавати депортованих дітей Україні, — адвокатка

Прямий ефір