Прискорення інфляції у квітні, долар по 100 рублів у серпні: прогноз для РФ дав економіст

У Москві. Фото: ТАСС

Розвиток ситуації у російській економіці показує, що її стан погіршується. Включено друкарський верстат, а це означає, що темпи інфляції прискоряться найближчими місяцями. Такий прогноз зробив кандидат економічних наук Іван Ус у прямому ефірі телеканалу FREEДОМ.

Він зазначив, що в РФ, де лише за 2 перші місяці року дефіцит бюджету становив 2,6 трлн рублів, за наявною інформацією, надрукували 2,4 трлн руб.

“Ця інформація була на лютий, уже друга половина березня, і я думаю, що вони ще більше надрукували. Формально вони пояснили, що ці гроші — для викупу заарештованих валютних рахунків Центрального банку. Але їх заарештовано, їх не віддадуть, навіть якщо вони скажуть: “Ми вам даємо рублі, поверніть нам валюту”. Ні, такого не буде. Відповідно, коли друкуються гроші, це є приводом для інфляції”, — коментує економіст.

Ус прогнозує, що прискорення споживчої інфляції очікує на Росію вже у квітні.

“Думаю, що вже у квітні, найімовірніше, ми будемо свідками того, як ціни в Росії почнуть, скажімо так, злітати у більш прискореному режимі. Вони й так трошки зростають, але будуть більш прискорено”, — пояснив він.

Також Ус прогнозує долар по 100 рублів вже до серпня.

“Відмітку 100 рублів за долар було досягнуто на початку [повномасштабної] війни. Потім через те, що не було імпорту, але експорт був у великому обсязі, вони навіть майже до 50 [руб. за дол.] довели курс. Я думаю, що до 100 [руб. за дол.] — це питання до серпня десь, такий прогноз дам на цей період”, — заявив гість ефіру.

На думку Івана Уса, крах Росії — неминучий.

“Сукупність військового тиску, з одного боку, і економічні проблеми, з іншого, призведуть до того, що крах для Росії буде неминучим”, — заявив він.

Читайте також: Росіяни відчувають на собі вплив санкцій проти РФ: чого чекати (ВІДЕО)

Прямий ефір