З території Білорусі вивели частину російських військових — про що це може свідчити, пояснив Коваленко

Ілюстративне фото: gur.gov.ua

Росія щодня втрачає дедалі більше і більше ресурсів — як людських, так і технічних. До літа вони можуть вичерпатися. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

“Росія, по суті, щодня втрачає дедалі більше і більше своїх ресурсів, як людських (людські вони не рахують), але основні — це технічні ресурси, і втрата цих технічних ресурсів впливає на її можливості наступати й вести оборонну діяльність, — це правда. І це дійсно так. І до літа цих ресурсів буде в рази менше, ніж ми можемо спостерігати навіть зараз. Тому я не виключаю, що зіставлення між можливостями з контрнаступу і неможливістю Росії вести оборонні дії є доречним”, — сказав він.

Оглядач прокоментував інформацію, що з Білорусі останнім часом виводили військових на Луганський напрямок у Луганську область. Другий тиждень поспіль з території Білорусі виводяться підрозділи 6-ї МСД третього армійського корпусу російських окупантів, які розміщувалися на білоруських полігонах і проходили підготовку. А зменшення особового складу вже перевищує 5000 осіб. На думку Коваленка, у РФ є проблема з мобілізацією.

“Оскільки коли, наприклад, виводилася 2-га МСД першої танкової армії з території Білорусі після проходження підготовки, то фактично одночасно з цим одразу ж і заводилася 6-та МСД третього АК. Обмін відбувався один в один. Зараз два тижні виведення, а хто замість них буде заводитися? Нікого не заводять. І виникає питання. Ну, полігонів у Росії більше не стало, полігонів нових не відкрилося. Тому виникає питання щодо необхідності відправлення енної кількості мобілізованих на територію Білорусі. Тобто, якщо вони повністю забезпечені полігонами для підготовки своїх мобілізованих, то їхня кількість відповідає цим полігонам. Отже, мобілізованих менше, ніж це було, наприклад, торік. І це так, дійсно, може говорити про зменшення мобілізаційного ресурсу, який зараз використовується в Росії. Але, звичайно, це попередні висновки. Варто все-таки проконтролювати цю ситуацію надалі. Але попередній висновок наштовхує саме на такі думки”, — висловився Коваленко.

Читайте також: Росіяни спалюють під Бахмутом величезні ресурси — про тактику і втрати армії РФ розповів Ягун

Прямий ефір