“Через навали росіян клинить зброя”: українські військові про бої в Бахмуті (ВІДЕО)

Українські захисники в Бахмуті. Фото: ngu.gov.ua


Українські військові тримають оборону Бахмута. Відбивають атаки росіян, які не залишають спроб взяти місто, попри численні втрати. Багаторазова чисельна перевага та постійна хвиля атак з боку російських підрозділів — саме так описують ситуацію навколо Бахмута українські військові, котрі захищають той рубіж. Про це йдеться в матеріалі “Настоящего времени”, інформує FREEДОМ.

Володимир та Юрій — бійці 30-ї бригади ЗСУ. Їхній підрозділ серед інших стримує тиск російських військ з північного флангу. Попри складність ситуації, ці військові не втрачають почуття гумору. Показують свою побиту осколками машину, де виходили з бою. Щодо решти веселого мало, зізнається Володимир. Російські війська не залишають мети оточити Бахмут. Для цього в бій кидають усе та всіх.

“В основному невеликі групи по шість-вісім осіб проводять розвідку боєм, після цього противник завдає поразки артилерією, мінометами, гранатометами та відправляє фронтально групу, там шість-вісім осіб, за нею ще одна, обов’язково. Якщо перша група упирається, її одразу посилює наступна. І так доти, доки вони мету свою не виконають. Тобто людський ресурс у них у цьому плані не обмежений”, — каже військовослужбовець ЗСУ Володимир.

Бої настільки інтенсивні, що від стрілянини починають клинити автомати. В окремих випадках співвідношення наступаючих російських військових до українців, що обороняються, було 12 до одного.

“Тупо натовпом виходять із трьох сторін. Посередині йдуть, щоб відволікали увагу на них, а в основному заходять з обох боків усі інші. Виходить, що дуже великий наплив, зброя просто клинить”, — каже військовослужбовець ЗСУ Юрій.

Від таких лобових атак російські війська зазнають великих втрат. Володимир та Юрій запевняють, що українські захисники триматимуться до останнього. Але зізнаються, що втома накопичується.

“Погані погодні умови, умови проживання особового складу, і все діє на людей. Дуже мало часу на відпочинок, відновлення. Тобто здебільшого, якщо не відбивають штурм, то це якийсь мінімальний сон, якісь свої потреби, приведення озброєння та техніки у бойовий стан знову”, — зізнається Володимир.

Ще просять більше підтримки артилерії.

“Ну, зараз питання, на мою думку, не в тому, щоб їх відкинути, а в тому, щоб їх зупинити на певному рубежі, виснажити їхні сили максимально, щоб противник втратив наступальний потенціал. І тоді, коли буде якась пауза, тактично, я думаю, що будуть дії і з нашого напрямку якісь”, — вважає військовий.

Читайте також: “Інструмент зі сточування військ РФ”: доцільність утримання Бахмута ЗСУ пояснив військовий експерт

Прямий ефір