Постачання Пекіном зброї для Москви стане небезпечною помилкою, — Єрмак

Андрій Єрмак. Фото: president.gov.ua

Позиція Китаю щодо миру в Україні є хорошим сигналом, але якщо Пекін вирішить постачати Москві зброю, це буде небезпечною помилкою. Про це заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак в ефірі американського телеканалу Fox News, інформує FREEДОМ.

“Ми з вами побачили позицію Китаю про мирне врегулювання ситуації. Насамперед, я можу сказати, що це хороший сигнал. Китай показав, що він готовий брати участь у завершенні війни і представив свою позицію. Це не план, як сказав президент Зеленський, це їхня позиція. Звісно, буде дуже критичною і великою помилкою, якщо Китай вирішить постачати зброю Росії або щось інше, що допомагатиме росіянам продовжувати вбивати українців і руйнувати нашу цивільну інфраструктуру. І це буде суперечити тій мирній позиції, яку вони запропонували”, — сказав Єрмак.

На його думку, тепер потрібно дивитися на реальні дії КНР.

“Буде логічно, якщо Китай пояснить свою позицію, щоб чітко розуміти, що вони мають на увазі й що готові зробити, щоб допомогти Україні закінчити цю війну”, — вважає керівник Офісу президента України.

Єрмак також зауважив, що Україна продемонструвала всьому світу свою здатність боротися, захищатися і звільняти окуповані території.

На його думку, українська формула перемоги — це сміливий народ, об’єднане, сильне суспільство, а також величезна підтримка союзників і партнерів.

Єрмак подякував американцям за підтримку і допомогу Україні. Крім того, він зазначив, що візит президента США Джо Байдена до Києва став дуже значущим сигналом, що Сполучені Штати впевнені в перемозі України над російським агресором.

Читайте також:  Китай розглядає можливість постачання Росії летальної зброї, — директор ЦРУ

Прямий ефір