Китай розглядає можливість постачання Росії летальної зброї, — директор ЦРУ

Вільям Бернс. Фото: CIA/Twitter

Китай розглядає можливість відправки летальної зброї в Росію. Однак американська розвідка припускає, що Пекін ще не ухвалив остаточного рішення. Адміністрація президента Сполучених Штатів Джо Байдена намагається стримати владу КНР від ухвалення такого рішення. Про це повідомив директор Центрального розвідувального управління (ЦРУ) Вільям Бернс в інтерв’ю CBS News, інформує FREEДОМ.

“Ми впевнені, що китайське керівництво розглядає можливість надання летальної зброї”, — сказав Бернс.

Водночас він наголосив, що Китай ще не ухвалив рішення про надання Росії такого роду допомоги.

“Ми не бачимо, що остаточне рішення вже ухвалено, і не бачимо доказів фактичних поставок летального озброєння. Саме тому Блінкен (держсекретар США, — ред.) і президент США чітко виступили з поясненнями щодо наслідків такого кроку з боку Китаю”, — сказав голова ЦРУ.

Він переконаний, що глава КНР Сі Цзіньпін дуже уважно спостерігає за російським вторгненням в Україну.

“Немає жодного іноземного лідера, який би спостерігав за досвідом Путіна в Україні, за розвитком війни більш уважно, ніж Сі Цзіньпін. Я думаю, багато в чому він був збентежений і протверезілий через побачене”, — резюмував Бернс.

Нагадаємо, раніше телеканал CNN повідомив, що китайський уряд може надати РФ безпілотники і боєприпаси для війни проти України. Журналісти послалися на інформацію від трьох джерел, знайомих із розвідданими.

Раніше військовий експерт Владислав Селезньов сказав, що якщо військове співробітництво Росії з Китаєм відбудеться, воно триватиме під завісою таємниці, адже Китай не хоче потрапити під вплив навіть вторинних санкцій.

Прямий ефір