Якщо військова співпраця Росії з Китаєм відбудеться, то буде в суворій таємниці, — думка

Ілюстрація: ixbt.com

Якщо військове співробітництво Росії з Китаєм відбудеться, воно триватиме під завісою таємниці, адже Китай не хоче потрапити під вплив навіть вторинних санкцій. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 25 лютого, озвучив військовий експерт Владислав Селезньов.

“Що стосується військово-технічної колаборації між Російською Федерацією і Китайською Народною Республікою, я думаю, що представники Китаю акуратно оцінюють такий формат діяльності. Якщо вона, можливо, і буде, то під завісою державної таємниці”, — сказав Селезньов.

Він акцентував, що китайська економіка безпосередньо залежить від інвестицій, від товарно-грошових відносин з усім глобальним світом, і потрапити під дію навіть вторинних санкцій навряд чи буде на руку главі КНР Сі Цзіньпіну та його оточенню.

“Тому думаю, що, безумовно, певні надії путінський режим плекає і на колаборацію з Китаєм, і на колаборацію з Іраном. Можливо, навіть із Північною Кореєю. Але наскільки буде успішною така діяльність саме з Китаєм, я маю досить серйозні сумніви”, — сказав Селезньов.

Читайте також: Китай і Туреччина як миротворці в російсько-українській війні — вигоди для країн пояснив Варченко

Прямий ефір