Приїзд Байдена до України зламав інформаційний порядок денний Путіна, — політолог

Джозеф Байден у Києві 20.02.2023. Фото: president.gov.ua

Візит президента США Джозефа Байдена до України 20 лютого зламав інформаційний порядок денний президента Росії Володимира Путіна. Про це сьогодні, 21 лютого, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив політолог Володимир Фесенко.

“Важлива деталь, і не тільки символічна, сам факт цього візиту напередодні путінського послання зламав увесь інформаційний порядок денний. Навіть росіяни змушені були обговорювати вчора приїзд Байдена до Києва, а не майбутнє послання Путіна. І сьогодні начебто ось уже це послання Путіна відбулося, але всі розуміють, що набагато значущіше і важливіше, що скаже Байден у Варшаві”, — сказав він.

Тому що, за словами політолога, Путін у своєму зверненні до Федеральних зборів нічого нового толком не сказав.

“Єдине — сигнал Заходу, який пролунав, що вони не виходять, а припиняють участь у договорі про обмеження стратегічних наступальних озброєнь. Знову-таки, я думаю, що не Путін тут диктуватиме умови, а йому ставитимуть умови. Тож ці деталі показують, що ситуація змінюється, не Путін тепер виступає в ролі режисера, який змінює умови гри, йому будуть ставити правила й умови, як ця гра далі триватиме”, — заявив Фесенко.

Читайте також: Візит Байдена до Києва — безпрецедентне явище, США показали Росії, хто диктує правила, — Фесенко

Прямий ефір