Росія використовує в Чорному морі надводні дрони — загрози назвав Попович

Денис Попович. Скріншот: uatv.ua

Росія почала використовувати морські надводні дрони у війні проти України. Вони створюють загрозу цивільному судноплавству в акваторії Чорного моря і перешкоди в реалізації ініціативи Grain from Ukraine. Таку думку сьогодні, 12 лютого, в ефірі телеканалу FREEДОМ озвучив військовий оглядач Денис Попович.

“Очевидно, вони, на жаль, можуть перейняти той досвід, який мав місце 27 жовтня минулого року, коли за допомогою надводних дронів атакували Севастопольську військово-морську базу, і тоді було завдано ушкоджень деяким кораблям, які, загалом, визнані й російською стороною. І такі дрони можуть використовуватися саме для того, щоб завдавати пошкоджень”, — сказав Попович.

Імовірно, це частина великого наступу, який російські окупанти проводять по всій лінії фронту, на суходолі й на воді, припускає оглядач.

Він також не виключає нові домовленості РФ з Іраном.

“Також була інформація про те, що Іран завдав удару по надводній цілі за допомогою надводного дрона. Тому вельми можна припустити, що співпраця Росії з Іраном, яка наразі відбувається в галузі повітряних дронів, може поширитися і на надводні апарати, які здатні діяти на морі”, — зазначив Попович.

Читайте також: Чому росіяни бомбардують острів Зміїний, пояснив військовий оглядач

Раніше головномандувач ЗСУ Валерій Залужний у телефонній розмові з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США Марком Міллі сказав, що РФ використовує надводні дрони у Чорному морі.

Прямий ефір