Про зниження активності російських військ біля Бахмута повідомляє Інститут вивчення війни

Українські захисники на Бахмутському напрямку. Фото: Facebook/Угруповання Об'єднаних сил

Російські окупаційні війська знизили інтенсивність атак на Бахмут Донецької області. Це може означати потребу в тактичній або оперативній паузі. Про це повідомляється у звіті американського Інституту вивчення війни, передає FREEДОМ.

“Темпи просування російських військ у районі Бахмута, ймовірно, сповільнилися останніми днями, хоча ще надто рано оцінювати, чи досягла кульмінації російська наступальна операція із захоплення Бахмута”, — ідеться у звіті.

За оцінками ISW, у листопаді та грудні російські сили просунулися в районі Бахмута дещо менше, ніж у жовтні.

Один із проросійських блогерів визнав, що українські військові відтіснили “вагнерівців” на позиції, які ті займали кілька днів тому.

За даними американських військових експертів, на боєздатність російської армії в районі Бахмута могли вплинути серйозні втрати в лавах приватної військової компанії (ПВК) “Вагнер”.

Брак особового складу і боєприпасів російської армії, ймовірно, не дозволить їм підтримувати високий темп наступальних операцій у регіоні найближчим часом.

“Російським силам, імовірно, буде важко підтримувати темпи своїх наступальних операцій у районі Бахмута, і вони можуть спробувати розпочати тактичну або оперативну паузу”, — йдеться у звіті.

Нагадаємо, Бахмут Донецької області залишається під контролем Збройних сил України, попри місяці активних боїв і всіх спроб російських окупантів його захопити.

Як повідомлялося раніше, біля Бахмута зосереджена величезна кількість російських військ, головним їх ударним елементом є ПВК “Вагнер”.

Прямий ефір