“Вагнерівці” не підготовлені до вуличних боїв, тому росіяни хочуть оточити Бахмут, — Череватий (ВІДЕО)

Сергій Череватий. Скріншот: uatv.ua

Війська РФ не мають “переломного успіху”, але “локальні рухи” є на сході України. Про це сьогодні, 24 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів Сергій Череватий, речник Східного угруповання військ ЗСУ.

За його словами, біля Бахмута зосереджена величезна кількість російських військ, головним їх ударним елементом є ПВК “Вагнер”.

“І вони намагаються будь-що прорвати нашу оборону. Тому за такої інтенсивності боїв зрозуміло, що лінія фронту згинається. Вони радіють кожному десятку чи сотні метрів чи якомусь шматку вулиці. Тому що насправді їм не вдається прорвати нашу оборону”, — зазначив Череватий.

Він також наголосив, що ті сили, які зараз мають росіяни на цьому напрямі, це — колишні в’язні та мобілізовані, які пройшли у найкращому разі двотижневу підготовку на якомусь полігоні.

“Вони для вуличних боїв, які є вершиною військового мистецтва, не супер підготовлені, щоб вести якісний бій та не бути вбитим у перші п’ять хвилин. Вони якраз не годяться. Я думаю, що тому ворог, можливо, і ставку робить більше на оточення Бахмута і бажання його обійти з флангів, оточити там наших воїнів, аніж узяти його в лоба. Вони не найпідготовленіша армія для вуличних боїв”, — додав гість ефіру.

Читайте також: Скільки танків тримають у резерві росіяни для війни з Україною, розповів аналітик (ВІДЕО)

Прямий ефір