Близько 100 поранених окупантів привезли у військовий шпиталь захопленого Старобільська — зведення Генштабу ЗСУ

Ілюстрація: pixabay.com

Російські окупаційні війська упродовж минулої доби не припиняли атак на сході України. Завдавали ударів по цивільній інфраструктурі, зокрема в Донецькій області. Також із реактивних систем залпового вогню загарбники обстріляли Херсон, є жертви серед мирного населення. Водночас окупанти зазнають суттєвих втрат та змушені масово переобладнувати цивільні лікарні під військові шпиталі. Про це сьогодні, 24 грудня, повідомив у ранковому зведенні Генеральний штаб Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Підрозділи Сил оборони впродовж доби відбили атаки окупантів в районах 10 населених пунктів: Андріївка Луганської області та Ямполівка, Роздолівка, Бахмутське, Бахмут, Північне, Нью-Йорк, Красногорівка, Водяне і Мар’їнка на Донеччині.

Українська авіація за цей час завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також удару по позиціях зенітно-ракетного комплексу противника. Підтверджено збиття 9 ворожих безпілотних літальних апаратів різних типів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили 2 пункти управління, 2 склади боєприпасів та 11 районів зосередження живої сили загарбників.

Окрім того, підтверджено знищення у четвер, 22 грудня, у Запорізькій області двох артилерійських систем з боєкомплектом.

“Понад 70 військовослужбовців противника отримали поранення. Інформація щодо ліквідованих окупантів уточнюється”, — проінформували в Генштабі.

Там також зазначили, що через значні втрати російських військ окупаційна влада продовжує перепрофілювання лікарень Луганської області у військові шпиталі, зокрема у Біловодську та Марківці. У ці заклади везуть поранених окупантів.

“19 грудня в місті Старобільськ до хірургічного відділення районної лікарні, яке облаштоване під військовий шпиталь, привезли близько 100 поранених військовослужбовців противника”, — повідомили в Генштабі.

Читайте також: Ці люди здебільшого загинули, — Федоров про долю російських іменних добровольчих батальйонів

Прямий ефір