Загроза наступу з Білорусі — своїм баченням поділився генерал Маломуж

Микола Маломуж. Фото: apostrophe.ua

Армія України зараз готова по всіх фронтах, а для нової наступальної операції з території Білорусі у загарбників не вистачить сил. Про це сьогодні, 16 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав генерал, колишній голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.

Він зазначив, що стратегічно Путін програє — все, на що президент РФ робив основну ставку, повністю провалилося завдяки діям Збройних сил України. ЗСУ показали, що вміють не тільки захищатися, а й ефективно наступати.

“А ось ті резерви, які готують, він ще має ілюзії, що з лютого-березня почне якісь наступальні операції… Чому він їде у Білорусь інспектувати війська? Для того, щоб ще створити якийсь кулак або кілька напрямків і почати якісь наступальні операції. Але 200 тис., я прямо скажу, це, звичайно, сила, але вона не є критичною для того, щоб наступати на столицю України з Білорусі. Фактично цих сил зовсім недостатньо. Це потрібно півмільйона і більше з новітнім озброєнням і технікою”, — сказав Маломуж.

Генерал підкреслив, що ЗСУ готові на всіх фронтах.

“Усе дуже чітко відпрацьовано, заміновано, створено дуже потужні опорні пункти. І найголовніше, що є дуже добре підготовлені, випробувані в боях війська, мотивовані”, — заявив він.

Маломуж також вважає, що наразі і на Луганському, і на Запорізькому, Херсонському напрямках ЗСУ мають перспективи нових наступальних операцій.

На його думку, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко всіляко уникатиме відкритого вступу країни у війну з Україною, оскільки це призведе до падіння режиму.

“Щодо наступу нічого не вийде. Він сьогодні заявив, що ми суверенна держава і будемо діяти в інтересах Білорусі. А інтереси Білорусі — це захист тільки кордонів і землі Білорусі. Я думаю, що він далі від цього не відступить. Він буде давати ще інші обіцянки, але паралельно він бачить, що Путін програє”, — заявив Маломуж.

Він вважає, що паралельно Лукашенко буде “відпрацьовувати з Туреччиною і з Китаєм переговорний процес у разі програшу Путіна, щоб мати підтримку цих країн, щоб зберегти себе”.

Читайте також: Ознак створення ударної групи для наступу з Білорусі немає, — Мусієнко (ВІДЕО)

Раніше військовий і громадський діяч, генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун поділився думкою, що Путін намагається втягнути у війну Білорусь, тому що Росія зазнає труднощів із забезпеченням людського ресурсу, з кадрами в командуванні військами.

Прямий ефір