Тегеран розраховує, що Путін передасть йому ядерні технології за балістичні ракети та БПЛА, — експерт (ВІДЕО)

Флаг Ирана. Фото: ukrinform.ua

Москва могла пообіцяти Тегерану передати ядерні технології за допомогу з озброєннями: балістичними ракетами та ударними безпілотниками, наприклад, дронами-камікадзе Shahed-136 (“Шахид-136”). Таку думку сьогодні, 10 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військовий експерт Михайло Самусь.

“Іран уже кілька десятків років намагається придбати ядерні технології, щоб створювати свою ядерну зброю та досягти повного суверенітету, як вони кажуть. Впевнений, що Путін натякнув іранському керівництву, що така угода можлива. Іран розраховує, що Москва дійде до того рівня, коли Путін стоятиме на колінах і проситиме у Тегерана ракети. І вони скажуть: ракети будуть, але лише в обмін на ядерні технології”, — сказав він.

Експерт зазначив, що до прямої передачі ядерних технологій Ірану поки не дійшло, оскільки главі Кремля не лише США, а й Китай натякають, що така угода може погано закінчитися.

“Але РФ може передавати, наприклад, винищувальну авіацію, системи протиповітряної оборони, протиракетної оборони, інші технології, які Ірану можуть стати в пригоді в протистоянні навіть на регіональному рівні”, — додав Михайло Самусь.

Читайте також: Світова спільнота продовжує тиснути на Путіна: застосування ядерної зброї малоймовірне, — Самусь (ВІДЕО)

Прямий ефір