Втома від війни не настане, відповідь на ескалацію має бути пропорційною, — Мецола про резолюцію Європарламенту щодо Росії

Роберта Мецола. Фото: president.gov.ua

Європейський парламент підтримав резолюцію про визнання Росії державою — спонсором тероризму, щоб повідомити міжнародну спільноту про те, що відповідь на ескалацію має бути пропорційною. Ще один меседж документа — в Європі не настала втома від війни. Про це в ексклюзивному інтерв’ю телеканалу FREEДОМ розповіла президентка Європарламенту Роберта Мецола.

“Ми в політиці, і у нас є обов’язок і відповідальність. Цей парламент визнав наш обов’язок і відповідальність ще 24 лютого, коли російські танки увійшли в Україну. Якщо ви запитаєте мене — думаю, ми повинні були визнати це раніше. І тому ми так поспішили сказати, що Україна має бути країною-кандидатом до Євросоюзу. Цей парламент перебуває в постійному контакті з українським парламентом, щоб допомогти зробити наступні кроки. Ми ухвалили резолюцію найсильнішою політичною мовою. Це необхідно, тому що відповідь на ескалацію має бути пропорційною”, — сказала вона.

За словами президентки Європарламенту, було не тільки ухвалено резолюцію, а й запущено кампанію, яка є наочним списком того, що потрібно від європейців українцям.

“Що безумовно резолюція зробить, так це піде проти мантри про те, що настане втома від війни. Резолюція була повідомленням про те, що втома ще не настала, і наші громадяни продовжують тиснути на нас, попри все, щоб ми допомогли Україні виграти цю війну. І у нас, європейців, є ресурси, щоб дати те, що потрібно Україні для продовження боротьби з цією невибірковою кампанією. Ми щодня бачимо бомби, що падають на міста”, — заявила Мецола.

Вона повідомила, що допомога Європою Україні надається на всіх фронтах, і цей парламент перебуває в її основі — чи то політична, чи то практична, чи то військова, чи то фінансова допомога.

Повна версія інтерв’ю: ЄС має відповідати швидкості, з якою просувається Україна: інтерв’ю з президенткою Європарламенту Мецолою

Нагадаємо, Європарламент під час голосування 23 листопада ухвалив резолюцію про визнання Російської Федерації державою — спонсором тероризму. Документ голосами “за” підтримали 494 європарламентарі, 58 голосували “проти”, утрималися — 44.

Читайте також: У Росії не буде нічого, вона має бути принижена у військовому сенсі, — Подоляк про статус країни — спонсора тероризму

Прямий ефір