32 вогневі атаки російської армії по 16 населених пунктах — що відбувається на Донеччині (ВІДЕО)

Наслідки ракетного удару по Покровську. Фото: uatv.ua

Війська Російської Федерації обстрілювали Донецьку область із реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) “Смерч” і “Ураган”, мінометів і танків. Зафіксовано 32 вогневі атаки. Під вогнем — 16 населених пунктів. Про це сьогодні, 4 листопада, у прямому ефірі повідомила кореспондентка телеканалу FREEДОМ Альона Грамова.

За даними Національної поліції, минулої доби зазнали обстрілів міста Бахмут, Авдіївка, Мар’їнка, Часів Яр, Курахове, Покровськ.

Як і раніше, залишаються гарячими напрямки — Бахмутський, Мар’їнський, Донецький (Мар’їнка та Авдіївка).

На Волноваському напрямку під ударами перебувало місто Вугледар. Воно вже не перший місяць потерпає від обстрілів росармії. Є нові руйнування.

Мар’їнка, Красногорівка так само були під вогнем. За даними на сьогодні, з Мар’їнки евакуйовано всіх мирних жителів. У місті близько 100% зруйновано і пошкоджено міську інфраструктуру. У Красногорівці залишаються близько 800 жителів.

Зранку центр Авдіївки перебував під обстрілом армії РФ. Обійшлося без постраждалих.

На Горлівському напрямку місто Бахмут, як і раніше, обстрілюють росіяни. Минулої доби там загинули 5 мирних жителів, щонайменше 5 осіб дістали поранення.

Учора ввечері з’явилася інформація, що місто Покровськ було масовано обстріляно. Знімальна група телеканалу побувала на місці обстрілу. За даними піротехніків, російські війська застосували для ударів по місту РСЗВ “Смерч”. Постраждали 20 приватних будинків, є загиблий мирний житель, 6 осіб дістали поранень. 4 будинки зруйновані повністю і не підлягають відновленню. Також дуже сильних руйнувань зазнала одна з міських шкіл. Покровськ ще не перебував під таким масованим обстрілом. Останній обстріл був у середині вересня.

Загалом в області є газопостачання. У кількох районах Краматорська багатоповерхові будинки з опаленням. Як і казав начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, у 15 громадах з’явиться опалення та газ. У 10 це будуть лише об’єкти критичної інфраструктури.

На деокупованих територіях починає відновлюватися життя. У зруйнованому на 80% місті Лиман працюють комунальні служби, починається відновлення електропостачання.

Читайте також: Мене вибуховою хвилею викинуло на вулицю, — мешканець Покровська про російський удар “Смерчами” (ВІДЕО)

Нагадаємо, місто Бахмут Донецької області стало епіцентром російсько-українського протистояння. За словами заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, цей напрямок залишається найважчим, бої там не припиняються. Кореспондентка телеканалу FREEДОМ Анастасія Волкова побувала в прифронтовому місті.

Прямий ефір