Росіяни відкрито та штучно створюють гуманітарну кризу в окупованому Херсоні, — Соболевський

Юрій Соболевський. Скріншот: uatv.ua

Гуманітарна ситуація в тимчасово окупованому Херсоні вкрай складна — росіяни намагаються зробити так, щоб життя в місті стало нестерпним. Про це сьогодні, 4 листопада, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

“Вони продовжують намагатися закривати медичні установи, перевозити їх на лівий берег. Продовжують зачиняти продуктові магазини. Сьогодні з’явилася інформація, що сьогодні намагаються й примусово вивезти працівників критичної інфраструктури, які обслуговують енергомережі Херсона. Вони роблять все, щоб люди погоджувалися на депортацію”, — сказав він.

Соболевський прокоментував інформацію про те, що в місті дефіцит із медикаментами, продовольством, на заправках немає бензину.

“Це робиться штучно, робиться досить відкрито. Окупаційна “влада” сильно і не приховує, що проводить такі заходи. Зокрема, дуже сильно по гуманітарному постачанню херсонців ударила заборона на навігацію Дніпром, тому що велика кількість товарів першої потреби, зокрема, перевозилася невеликими плавзасобами з лівого берега на правий. Зараз це неможливо, тому що там зараз може ходити тільки їхній водний транспорт, або той, у якого є дозвіл на переміщення. Більшість човнів або забирають, ті, які становлять цінність. Ті, що вони не забирають, вони знищують, щоб люди не могли здійснювати логістику і перевозити людей”, — розповів перший заступник голови Херсонської облради.

Він нагадав, що людям уже тривалий час не можна переправитися з лівого на правий берег. Люди не можуть повернутися додому. З правого на лівий берег здійснюється тільки депортація населення.

Читайте також: В окупантів повна розкоординація і паніка, російських військових у Херсоні значно поменшало, — Хлань

Нагадаємо, раніше радник голови Херсонської обласної військової адміністрації Сергій Хлань прокоментував зникнення російського триколору над будівлею Херсонської облдержадміністрації. Він сказав, що російський прапор абсолютно послідовно вирушив за російським кораблем, як і російський рубль від моменту так званої “евакуації”.

Прямий ефір