Росія не здатна виробляти крилаті ракети у необхідній кількості, — військовий оглядач (ВІДЕО)

Ілюстративне фото: 5.ua

Тисячу балістичних ракет нібито має поставити Росії Іран. Це свідчить про високі потреби країни-агресорки, а також про серйозні прогалини у російському військово-промисловому комплексі (ВПК). Про це сьогодні, 2 листопада, сказав військовий оглядач Денис Попович в ефірі телеканалу FREEДОМ.

За словами Поповича, Росія також має намір закупити у Ірану, крім ракет, понад 2 тис. дронів.

“Ми бачимо цифри. Тобто фігурує інформація, наскільки вона є достовірною, ми перевірити не зможемо, про те, що 1 тис. балістичних ракет мають бути доставлені до Росії з Ірану. Тобто ці потреби вимірюються тисячами: 1 тис. балістичних ракет, 2 400 безпілотників. Цю цифру називав президент Володимир Зеленський. Ось такі цифри потрібні для того, щоб вести далі війну проти нас. Обсяги нам зрозумілі, загалом. Прогалини у російському військово-промисловому комплексі, який не зміг забезпечити армію такими видами озброєння, нам також видно. Звичайно, нам від цього не легше. Тому що все це летить на наші голови. Але так чи інакше, ми можемо оцінити ступінь неготовності Росії до такого роду бойових дій”, — зазначив Попович.

При цьому експерт наголосив: буде поставлена ​​Росії ця зброя чи ні, — це вже інше питання. Але, очевидно, заяви РФ про переведення 70% її армії на нове озброєння — це не що інше, як замилювання очей, упевнений Попович.

“Тобто йдеться про неготовність ВПК до ведення такого роду війни і про те, що всупереч заявам напередодні вторгнення про те, що маса нового озброєння є у РФ і 70% її армії переведені на нові типи озброєння, які є, — насправді це було замилювання очей. І ми бачимо результати”, — зазначив оглядач.

Він також наголосив, що балістичні ракети ППО збивати складніше.

“Проблема у чому полягає? У тому, що це балістична ціль. Вона розвиває досить велику швидкість, для того, щоб звичайні ракети не могли її збити. У розпорядженні України, це відкрита інформація, був зенітно-ракетний комплекс С-300В. Щоб збити балістичні ракети, потрібні ракети особливих типів, які розвивають дуже велику швидкість. Близько 4-5 швидкостей звуку”, — пояснив Попович.

Читайте також: Надійність української енергосистеми: як забезпечити зараз та в майбутньому, відповів експерт енергоринку

Прямий ефір