Російські війська ведуть наступальні дії на трьох напрямках — деталі від Генштабу ЗСУ

Ілюстративне фото: Facebook/Генштаб ЗСУ

Російські окупаційні війська намагаються утримати тимчасово захоплені території, зосереджують зусилля на стримуванні дій Сил оборони України на окремих напрямках. Ведуть наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Про це сьогодні, 2 листопада, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Українські військові впродовж доби відбили атаки росіян в районах населених пунктів Макіївка, Невське і Білогорівка Луганської області та Верхньокамʼянське, Спірне, Бахмут, Майорськ, Первомайське, Новомихайлівка, Водяне, Павлівка і Пречистівка Донецької області.

Зберігається загроза завдання нових ударів та застосування ударних БпЛА, зокрема, і з території Білорусі.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін. На інших напрямках ворог здійснював обстріли.

За інформацією Генштабу ЗСУ, минулої доби армія РФ завдала сім ракетних та 47 авіаційних ударів, здійснила понад 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ворожих ударів зазнали райони понад 25 населених пунктів. Серед них — міста Краматорськ, Миколаїв, Полтава та інші.

Авіація Сил оборони України минулої доби завдала 33 удари по противнику. Під ураження потрапили 26 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також сім позицій зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, українські військові збили гелікоптер, два дрони типу “Орлан -10”, шість ударних БпЛА “Шахед-136” та ще два типу “Куб”.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони уразили 4 райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, 3 склади боєприпасів та 6 інших важливих військових об’єктів противника.

“Росіяни розгорнули додатковий шпиталь в районі населеного пункту Завітне Бажання Донецької області, який на цей час переповнений пораненими військовослужбовцями окупаційних військ”, — йдеться в інформації Генштабу ЗСУ.

Попри офіційне завершення мобілізації на території РФ, повістки продовжують надходити чоловікам призовного віку.

На тимчасово окупованих територіях Херсонської області триває примусова так звана “евакуація” мирних жителів із населених пунктів. Зокрема, з смт Велика Лепетиха російські окупанти вивозять людей автобусами, виїзд приватним транспортом заборонений.

Також відомо про переміщення архівних документів із адміністративних будівель Херсону.

Читайте також: Нових російських мобілізованих на Херсонщині тримають під охороною, щоб не розбіглися, — Соболевський

Прямий ефір