Нових російських мобілізованих на Херсонщині тримають під охороною, щоб не розбіглися, — Соболевський

Иллюстративное фото: ukrinform.ua

На тимчасово окуповану частину Херсонської області завезли з Росії мобілізованих останньої хвилі. Цю інформацію сьогодні, 1 листопада, в ефірі телеканалу FREEДОМ підтвердив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

За його словами, їх там намагаються хоч чогось навчити.

“Багато повідомлень про те, що справді ось ці так звані “мобіки” з останньої хвилі мобілізації, що їх чимало. До того ж й у лівобережній частині Херсонської області, й у правобережній. Їх зараз у посиленому порядку намагаються хоч чогось навчити. Постійно на полігонах чутно звуки і пострілів, і вибухів, тобто хоч чогось їх намагаються навчити”, — сказав Соболевський.

Також він розповів, що за свідченнями людей цих мобілізованих можна відрізнити навіть візуально.

“Вони справді відрізняються. І розгублений погляд, вони взагалі не зовсім розуміють, куди вони потрапили. І якщо там хоч якась дисципліна ще є в регулярних частинах, то серед мобілізованих… їх постійно під охороною, їх постійно під конвоєм для того, щоб вони не розбіглися”, — додав Соболевський.

Читайте також: “Динаміка точно є і вона не на користь режиму Путіна”: здачу росіян у полон оцінили в українській розвідці (ВІДЕО)

Нагадаємо, військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко заявив, що у Росії не змогли мобілізувати 300 тис. чоловіків, кількість мобілізованих — понад 200 тис. За його словами, основних сил мобілізованих, станом на першу половину жовтня, в Україну не доставили.

Прямий ефір