“Динаміка точно є і вона не на користь режиму Путіна”: здачу росіян у полон оцінили в українській розвідці (ВІДЕО)

Ілюстративне фото: glavcom.ua

Російські військові активно здаються в полон за проєктом “Хочу жити”. Про це сьогодні, 1 листопада, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

Він не став називати точну цифру тих, хто здався в полон за проєктом “Хочу жити”, але зазначив, що йдеться про десятки російських військових.

“Динаміка точно є, і вона не на користь режиму Путіна. Спочатку успішні дії українських сил оборони на Харківському напрямку, на Південному напрямку, потім так звана часткова мобілізація дуже посилили потік звернень на гарячу лінію проєкту “Хочу жити”, — повідомив Юсов.

Представник української розвідки зазначив, що звернення на гарячу лінію проєкту не означає здачу в полон, бо це складний процес, за якого необхідно все підтвердити та організувати.

“Але, проте, результати вже роботи проєкту є. Це десятки росіян, які здалися в полон. І динаміка зростає. Дуже багато людей підтримують інформаційно прямо чи не прямо”, — сказав він.

Андрій Юсов додав, що проєкт “Хочу жити” в Росії особливо популярний серед мобілізованих сімей.

“Україна — цивілізована країна. Проєкт “Хочу жити” — це шанс врятувати життя, не забруднити себе в крові, відмежуватися від злочинного режиму Путіна. Тому він дуже активно розвивається, і я впевнений, так буде й надалі”, — сказав він.

За словами Юсова, росіяни заповнюють анкету у проєкті навіть до отримання повісток у військкомат, щоб показати – потрапили на фронт проти своєї волі.

Читайте також: Лише 15-20% завербованих засуджених-“вагнерівців” переживають перший бій, — директор “Русі, що сидить”

Прямий ефір