Російські С-300 вразили центр Миколаєва — наслідки та свідчення очевидців (ВІДЕО)

Зруйнована гімназія у Миколаєві. Фото: t.me/senkevichonline

Опівночі у центрі Миколаєва пролунали чотири потужні вибухи: Росія вдарила по місту ракетами С-300. Три з них влучили по території місцевої гімназії. Про це сьогодні, 1 листопада, в ефірі FREEДОМ із місця подій розповіла журналістка Дар’я Литовченко.

Ударом також знищено житлову будівлю — двоповерховий будинок. З-під завалів живими дістали двох мешканців, їм надається медична допомога. Ще одна мешканка загинула, її тіло рятувальники витягли лише вранці. Місцеві жителі кажуть, що вибухи були дуже сильними.

“Вибух був, звісно, потужний. Каміння, все летіло до квартири. Вибухом повибивало, погнуло вікно, просто вдавило всередину. На подвір’ї одна жінка загинула, її вже під ранок знайшли”, — розповів мешканець Миколаєва Валентин.

Відомо, що жертва вибуху ховалася під час ракетної атаки у ванній кімнаті, використовуючи так зване правило двох стін. На жаль, від такого потужного вибуху це її не врятувало.

Відомо про п’ятьох поранених жителів Миколаєва. Декілька приватних будинків повністю знищені.

“Двері на мене впали, телевізор полетів на мене”, — розповідає мешканець Миколаєва Віктор, який у момент удару спав.

Російські удари по гімназії призвели до часткового обвалення її будівлі, якій понад 150 років. На місці удару працюють комунальники, розбирають завали. Правоохоронці, експерти-криміналісти фіксують руйнування. У гімназії на момент російської ракетної атаки людей не було.

Жодних військових об’єктів поблизу уражених російськими С-300 будівель у центрі Миколаєва немає.

Останнім часом окупанти обстрілюють Миколаїв переважно вночі, проте сьогодні у першій половині дня під час повітряної тривоги також було чути звуки вибухів.

Читайте також: Нет у российских террористов таких ракет, которые могли бы попасть в украинское желание жить, — Зеленский в конце 250 суток войны (ВИДЕО)

Прямий ефір