Небезпеку планового відведення російських військ півдні роз’яснив військовий експерт

Ілюстративне фото: gur.gov.ua

Те, що відбувається в Херсонській області, свідчить про те, що російські окупаційні війська намагатимуться утримати Херсон. Разом із тим, якщо РФ планово відводитиме війська з півдня, вони можуть бути перекинуті в Білорусь і створять загрозу на цьому напрямку. Про це в ефірі FREEДОМ сьогодні, 30 жовтня, сказав військовий експерт Валерій Рябих.

“Ми зараз бачимо ротацію [на півдні], це може свідчити про плани все-таки намагатися утримати Херсон. Це може бути досить чутлива втрата, яка згодом може призвести, скажімо, до обвалення стійкості російської влади. І, швидше за все, у Кремлі це розуміють і будуть докладати подальших зусиль для того, щоб не допустити падіння і відступу з цього напрямку”, — зазначає Рябих.

При цьому експерт погоджується з керівником Головного управління розвідки Міноборони України Кирилом Будановим, який в інтерв’ю The Drive зазначив, що у разі відходу з Херсонського напрямку російські війська можуть посилити угруповання в Білорусі.

“Якщо противник зазнає поразки на Херсонському напрямку і буде змушений відходити — швидше за все, йтиметься про плановий відхід — частину цього великого угруповання… він може втратити при плановому виведенні військ з правого берега Дніпра. Але значна кількість боєздатних військ може звільнитися для того, щоб надалі бути перекинутими на інший напрямок… Цим напрямком з великою ймовірністю може бути якраз Білоруський”, — пояснює Рябих.

Тому, за його словами, дуже важливо не допустити планового відведення військ противника у Херсонській області.

“Зараз досить важлива ця гра для того, щоб саме на півдні не допустити планового відведення військ, забезпечити вогневий контроль усіх шляхів поповнення угруповання, яке перебуває на правому березі, так і планового відведення військ. І необхідно забезпечити максимальне завдання ураження, тому що на цьому напрямку зосереджено велику кількість десантних частин, частин морської піхоти, які зберігають досить високу боєздатність”, — коментує Валерій Рябих.

Гість ефіру наголосив: якщо ці російські частини будуть перекинуті на інший напрямок, вони створять набагато більшу загрозу, ніж російські мобілізовані, зокрема, на Білоруському напрямку.

Читайте також: Які населені пункти на Херсонщині можуть звільнити найближчим часом — прогноз військового оглядача

Прямий ефір