Лише 15-20% завербованих засуджених-“вагнерівців” переживають перший бій, — директор “Руси сидящей”

Ольга Романова. Фото: Facebook/ Ooo.Romanova

У РФ вже категорично не вистачає найманців, адже українці “прасують” їх на 90%, а перший бій переживають лише 15-20% завербованих на війну ув’язнених. Про це сьогодні, 28 жовтня, заявила директор фонду “Русь сидящая” Ольга Романова в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Гостя ефіру зазначила, що у Росії немає закону про ПВК. Наразі, за її словами, відбувається конкуренція Міноборони РФ та ПВК “Вагнер”.

“Формально немає такого закону, який дозволяв би найманство. Немає таких законів, за якими ув’язнені воюють за гроші у приватній військовій компанії. Його як не було такого закону, так і немає. Ми маємо справу з роботою конкурентів”, вважає Романова.

За її словами, тепер у Росії ув’язнених набиратимуть не через ПВК, а офіційно їх мобілізуватимуть.

“В’язнів набиратимуть до армії безкоштовно. Це, власне, те, про що говорив Пригожин місяці два-три, що давайте зі мною, а то мобілізуватимуть безкоштовно. Так і сталося. І таке відчуття, що Пригожин набагато краще знає, що відбувається в Росії, ніж багато чиновників, воєначальників, а то й Путін”, — додала правозахисниця.

Романова також наголосила, що навіть ув’язнених виходить відмовити йти на війну. Але колосальна кількість росіян все одно йдуть “захищати батьківщину” та вбивати українців.

Читайте також: Сплять у бронежилетах, не п’ють каву на зупинках, — Лугова про настрої окупантів та колаборантів у Херсоні (ВІДЕО)

Прямий ефір