Масована ракетна атака по Україні показала всьому світу, що високоточна зброя РФ — це міф, — Юсов

Андрій Юсов. Фото: uk.wikipedia.org

Масована ракетна атака містами України показала, що високоточна російська зброя — це міф. Таку думку сьогодні, 13 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив представник пресслужби Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

Він вважає, що завдання ударів такої інтенсивності в постійному режимі — це непідйомна ноша для Росії. Атака 10 жовтня коштувала російському бюджету 700 млн доларів.

“За даними росіян, було 150 пусків, до нас долетіло 84 ракети, більш ніж половина збита українськими силами ППО. З тих, що долетіли, половина впала чортзна-де, ще раз на весь світ показавши, що високоточна російська зброя — це міф. Ну, як і російські фахівці, які його використовують, — це також міф. Удари по дитячих майданчиках, удари по дорогах, просто чистими полями — це все було, можна сказати, у прямому ефірі. Тому, безумовно, ракетний терор може продовжуватися. Але такої інтенсивності Росія не може собі дозволити, скажімо так, часто та регулярно повторювати”, — сказав Юсов.

Він також наголосив, що союзники України зараз вживають заходів для посилення українських сил ППО.

На думку Юсова, призначення нового командувача російського угрупування Сергія Суровікіна стало констатацією факту програшу РФ в Україні.

“Своєю чергою, призначення нового командувача російського угруповання — це реакція на те, що старе командування було неефективним і загалом констатація факту, що Росія програє війну в Україні. Українські сили оборони наступають, Україна звільняє окуповані території і звільнить обов’язково все , вийдемо на кордони 1991 року”, — сказав представник пресслужби Головного управління розвідки.

Удари по енергетичній та цивільній інфраструктурі він пов’язав із тим, що армія РФ не має успіхів на полі бою. Юсов також повідомив, що підготовка до масованого удару по українських містах відбувалася з 2 жовтня.

“Але рішення було прийняте останнє 9 жовтня. Дуже важливу роль все-таки Суровікін відіграв тут. Так, ми публічно почули про те, що він очолив окупаційне угруповання російських військ в Україні 8 жовтня, але фактично він уже приступав до справ раніше. І, загалом ракетні удари, у тому числі по мирним громадянам, по цивільній інфраструктурі та енергетичних об’єктах, — це його фірмовий стиль, і з часів Сирії, коли він очолював своє угруповання російських військ, ми бачили це… Ось за цю жорстокість саме стосовно мирного населення його і зараз умовно на підвищення взяли”, — сказав речник.

Читайте також: Путін не може виграти війну в Україні та показує свою слабкість, — Калан

Прямий ефір