Захід активізує допомогу Україні, Китай вичікує: як світ реагує на нові атаки Росії, розповів експерт

Євген Добряк. Скріншот: uatv.ua

Після масованого обстрілу Росією українських міст країни Заходу вирішили посилити військову допомогу Україні. Водночас Китай, як і раніше, не надає жодної допомоги РФ, але й не підтримує Україну. Таку думку сьогодні, 12 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив народний депутат України VI скликання, експерт-міжнародник Євген Добряк.

За його словами, сьогодні на “Рамштайні” обговорюються питання щодо озброєння української армії, необхідного на полі бою.

“Найголовніше, що після таких масованих ракетних атак зрушило з місця питання про постачання систем протиракетної оборони, які нам необхідні якнайшвидше, і систем протиповітряної оборони. І я думаю, що найближчими днями ми отримаємо перші батареї високоточних високотехнологічних систем протиракетної оборони. Це реальна допомога, підтримка, яка потрібна негайно Україні для зупинення країни-терориста”, — вважає Добряк.

Експерт зазначив, що очікувати на якусь допомогу Україні від Китаю не варто.

“Але Пекін не допомагає й Росії у військово-технічній сфері, й не допомагає в обході основних санкцій, тому що Китай був попереджений і Сполученими Штатами, й іншими гравцями, що у разі прямої допомоги Російській Федерації буде введено подвійні санкції проти Китаю”, — пояснив він.

Добряк додав, що останнім часом Індія дедалі більше схиляється до Заходу.

Читайте також: Китай не хоче зв’язуватися зі стороною, що програє, — Росією, — Коваль

Прямий ефір