Путін сам був натхненником масованих атак по Україні, — Мусієнко (ВІДЕО)

Олександр Мусієнко. Фото: znaj.ua

Терор РФ з військового погляду не має результатів. Масованим обстрілом Кремль хотів спричинити паніку, а російський президент Володимир Путін сам був натхненником атак по цивільній інфраструктурі України. Про це сьогодні, 12 жовтня, заявив в ефірі телеканалу FREEДОМ керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Він зазначив, що на пресконференції в Самарканді Путін сказав, що “Україні буде надіслано відповідні сигнали й дещо вже зроблено в цьому напрямку”.

“І в цей момент, коли він говорив про те, що певні сигнали та вже дії деякі зроблено, було обстріляно в Харкові електростанцію та було завдано ракетних ударів по гідротехнічній споруді у Кривому Розі. Тобто ми вже бачимо, і фактично Путін це визнав. Це, до речі, фактично розписатися у скоєнні жахливих воєнних злочинів, оскільки ми знаємо, що згідно з нормами міжнародного права такі дії — грубе порушення норм міжнародного права та воєнний злочин”, — зазначив Мусієнко.

Він також наголосив, що терор РФ з військового погляду не має результатів. Масованим обстрілом Кремль хотів спричинити паніку, але український народ згуртований, а наслідки атак швидко ліквідуються.

Мусієнко пояснив, що РФ зазнає поразки на фронті, і тому вдається до терору. Він пов’язав це з особистістю командувача російських військ в Україні Сергія Суровікіна.

Читайте також: Росія має бути позбавлена навіть думки про те, що будь-якою хвилею терору може чогось досягти, — президент Зеленський наприкінці 230-го дня війни

Прямий ефір