Іспанські вілли Голікової: на чому заробила статки віцепрем’єрка Росії (ВІДЕО)

Тетяна Голікова. Ілюстративний скріншот: uatv.ua

Російський Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального опублікував ще одне розслідування про розкрадання в уряді Російської Федерації. Цього разу про реальні доходи Тетяни Голікової. Голікова — віцепрем’єрка із питань соціальної політики Росії зі значними повноваженнями та масштабними можливостями. У неї знайшли вілли в Європі та особистий літак. Але найцікавіше — корупційні зв’язки у фармацевтичних компаніях, інформує FREEДОМ.

Характерний для російського чиновника набір — вілли в Іспанії, особисті літаки, нерухомість на 50 млрд руб. І це лише те, що спромігся знайти Фонд боротьби з корупцією.

Саме Голікова найактивніше закликала росіян відмовитися від будь-яких міжнародних перельотів у пандемію COVID-19. Але сама літала постійно, повідомляють розслідувачі. На своєму особистому пасажирському літаку Bombardier Challenger за 2 млрд руб. літати явно безпечніше.

“У березні 2020 року, коли в Італії вирував коронавірус, через місяць, коли Голікова попросила росіян взагалі туди не їздити, її літак побував в італійських Пізі та Гроссето, і так весь рік”, — йдеться у розслідуванні команди Навального.

У Голікової велика зона впливу — демографічна та міграційна політика Росії, охорона здоров’я, освіта, страхування, соціальні виплати та пенсії.

Але стан усіх цих сфер у Росії не зрівняти з умовами життя самої Голікової. 

Її вілла в Підмосков’ї — це водоймища, сад та статуї корів на даху. Вартість будинку оцінюється в 500 млн руб. Якщо розділити цю суму на всі 42 млн російських пенсіонерів, то кожному можна виплатити по тисячі з гаком рублів.

Від коронавірусу в Росії померли понад 380 тис. осіб. У Всесвітній організації охорони здоров’я заявляють, що реально жертв пандемії в Російській Федерації у 3,5 рази більше. Але причину їхньої смерті фальсифікували для менш жахливої ​​статистики.

З початку пандемії в країні так і не з’явилися вакцини проти коронавірусу, якими прищеплюється весь цивілізований світ. Чому? 

Розслідувачі вважають, що однією з причин є збагачення Голікової та її родини.

“На сьогодні єдиним засобом, що допомагає захистити людину і допомагає уникнути фатального результату, є вакцинація… В Росії представлено і зареєстровано 4 вакцини, “Супутник V”, “Супутник Лайт”, “ЕпіВакКорона” і “КовіВак”, всі вони в доступі”, — слова зі звернення самої Голікової.

Пасинок Тетяни Голікової — Володимир Христенко — володіє, за даними Фонду боротьби з корупцією, російською біофармацевтичною компанією “Нанолек”. Вона виробляє всі вакцини, включені до Національного календаря щеплень у Росії.

У власності Христенка і частка в компанії АТ “Генеріум” — найбільшого виробника вакцини “Супутник”, саме тієї вакцини від коронавірусу, якою зокрема і щеплюються росіяни.

Схема проста: компанія свідомо знає про державне замовлення на необхідні вакцини та з подачі Голікової всі вакцини, які визначено за протоколом від народження і до смерті, — Росія закуповує у “Нанолека”.

Лише за останній рік компанія “Нанолек” отримала держзамовлень на 12 млрд руб. Цікаво, що компанія не виробляє свої препарати, а за фактом просто розливає та пакує куплені.

Крім того, “Нанолек” зареєстрований на Кіпрі. А це допомагає ховати майно сім’ї Голікової, яке ніколи не відобразиться в офіційній декларації, через кіпрські офшори.

Читайте також: В Москві арештовують російських військових — деталі від української розвідки

Прямий ефір