“Вистояли — відбудуємо”: Буча, яка пережила звірства російських окупантів, відзначає день міста

Ілюстративний скріншот: uatv.ua

Сьогодні, 24 вересня, жителі звільненої від російських окупантів Бучі Київської області відзначають день міста. Головний слоган заходу “Вистояли — відбудуємо”. Про це з місця подій розповіла кореспондентка телеканалу FREEДОМ Лариса Зубенко.

Ранок розпочали з молебня у храмі Святого апостола Андрія Первозванного. Біля цієї будівлі під час деокупації було знайдено масове поховання загиблих від рук російських військових мирних жителів. Після храму містяни вирушили на цвинтар, щоб вшанувати пам’ять загиблих від рук російських солдатів.

Після масових руйнувань під час окупації Київської області російськими військами населений пункт відновлюється та продовжує мирне життя.

Як символічний старт у нове життя незламного міста-героя Бучі розпочався благодійний велопробіг. Його учасники жертвують гроші на відновлення міста. Також у планах був масовий забіг на 45 км.

Також з нагоди дня міста у Бучі відбулася церемонія вручення ключів від 52 квартир учасникам АТО/ООС, воїнам-інтернаціоналістам та інваліду військової служби. Замість трьох учасників бойових дій отримували ключі від квартир їхні рідні, оскільки ветерани загинули в період повномасштабного вторгнення.

Як повідомив голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Кулеба, 26 тисяч будівель та споруд зруйновано чи пошкоджено під час військових дій. На сьогодні вдалось відремонтувати 3,5 тис. будівель різного призначення. Особлива увага напередодні опалювального сезону приділяється ремонту котелень.

Читайте також: Звірства армії РФ в Україні — збирання доказів триває, злочини не мають терміну давності (ВІДЕО)

Прямий ефір