Вантажівка з трупами військових РФ помічена на півдні — наслідки вечірніх атак

Ілюстративне фото: hromadske.radio

Напередодні із початком сутінок російські окупаційні війська активізувалися на чотирьох оперативних напрямках. Про це сьогодні, 3 вересня, йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Ворог атакував на Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках. Сили оборони дали відсіч.

“Зокрема, підтверджено знищення живої сили противника на Запорізькому напрямку. За даними розвідки, колона з вантажівок ворога, одна з яких була заповнена тілами загиблих, прямувала в сторону Бердянська, де розгорнутий крематорій”, — йдеться у зведенні Генштабу.

Також Сили оборони успішно відбили наступ противника на півдні в районах населених пунктів Високопілля та Потьомкіне Херсонської області.

Українська авіація протягом доби здійснила понад 40 бойових вильотів для підтримки дій наземних угруповань: було знищено декілька пунктів управління противника та склад з боєприпасами. Безпілотним літальним авіаційним комплексом Bayraktar TB-2 (“Байрактар” ТБ-2) завданий ракетний удар, в результаті якого детонував боєкомплект та знищено 2 одиниці броньованої техніки противника разом з екіпажами.

“Ракетні війська та артилерія угруповань наших військ продовжують виконувати завдання з контрбатарейної боротьби, порушення системи управління та логістичного забезпечення противника. Так, уражено понад 10 скупчень живої сили ворога, зокрема 3 взводні опорні пункти. Знищено 3 зенітно-ракетні комплекси та декілька одиниць броньованої техніки окупантів”, — повідомили в Генштабі ЗСУ.

Станом на початок 192-ї доби повномасштабного вторгнення в Україну противник продовжує зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні захоплених районів Херсонської, Харківської, Запорізької та Миколаївської областей. Протягом минулої доби росіяни завдали 6 ракетних та понад 20 авіаційних ударів по військових та цивільних об’єктах на території України.

Читайте також: Російські військові випустили ракету по Харкову — що відомо

Прямий ефір