З кінця лютого Росія випустила по Україні понад 3,5 тисячі ракет – Зеленський

Загальна кількість російських крилатих ракет, випущених по Україні, наближається до 3,5 тисячі ракет. Про це сказав у відеозверненні 22 серпня президент України Володимир Зеленський.

За його словами, удари російської артилерії просто неможливо порахувати – настільки їх багато, настільки вони є інтенсивними.

“Завершилися пошукові роботи на місці удару окупантів по житловому будинку у Харкові. Будинок був зруйнований російським обстрілом іще минулої середи. Тільки сьогодні вдалося дістати з-під завалів тіла всіх загиблих. Один цей російський удар забрав життя 19 людей. Один. А такі удари нелюдів у різних частинах нашої країни не припиняються вже 180 днів”, – сказав він.

Він зазначив, що “водночас держава-терорист вкотре не припиняє грати з міжнародними структурами й має нахабство збирати Радбез ООН, щоб обговорити свої ж власні провокації, свій же власний терор на Запорізькій АЕС”.

Президент також розповів про новий переговорний формат країн Центральної та Східної Європи “Київська ініціатива”. Він вважає його перспективною лінією роботи на євроатлантичному напрямку.

“Сьогодні було започатковано новий дипломатичний формат у сфері безпеки “Київська ініціатива”. У його роботі вже беруть участь європейські сусіди України. Це Польща, Угорщина, Румунія, Словаччина, держави Балтії”, – сказав президент.

За словами Зеленського, “поступово залучимо й інші країни. У форматі “Київської ініціативи” робота відбувається на рівні зовнішньополітичних радників глав країн. З боку України – це Андрій Сибіга, Андрій Єрмак”.

Подробиці ініціативи в сюжеті:

Читайте також:

“Мобілізація” в Луганську та “референдум” 11 вересня провалено. Інтерв’ю із Сергієм Гайдаєм

Або у госпіталь, або у пластиковий пакет — після першого ж бою: скільки солдатів РФ загинуло на війні проти України

Прямий ефір