Єрмак запевнив послів G7 та ЄС, що закон про олігархів не спрямований проти когось (ФОТО)

Фото ОП

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак провів зустріч з послами країн “Великої сімки” (G7) та Європейського Союзу в Україні.

Про це з посиланням на ОП повідомляє UA.

На початку розмови він поінформував іноземних дипломатів про перебіг процесу мирного врегулювання на Донбасі та повернення тимчасово окупованих територій, а також про напругу навколо державних кордонів України. У контексті переговорного процесу щодо Донбасу керівник ОП й посли країн G7 та ЄС обмінялися думками стосовно порядку денного роботи Тристоронньої контактної групи та ініціатив України на цьому майданчику.

Андрій Єрмак розповів про внутрішньополітичні процеси в нашій державі. Єрмак зазначив, що є спротив реформам з боку старої системи.

“Хочу зауважити, що цей закон (закон про обмеження впливу олігархів, – ред.) не спрямований проти будь-якого прізвища. Його мета – виключити можливості для олігархічного бізнесу впливати на політичні процеси, “купувати” політиків і маніпулювати медіа. При цьому ніхто ні в кого нічого не забиратиме й не порушуватиме нічиї права”, – сказав він.

До слова, посли країн “Групи семи” закликали комісію, що обирає нового керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, завершити процес без зволікань.

Читайте також: Про опір процесу деолігархізації в Україні розповів політтехнолог (ВІДЕО)

Прямий ефір