Резніков розповів про цілі на посаді очільника Міноборони (ВІДЕО)

Фото з сайта kmr.gov.ua

Олексій Резніков, який сьогодні став новим міністром оборони України, розповів про свої цілі на новій посаді, а також про те, чого від нього очікує президент. Зокрема, йдеться про боротьбу з корупцією.

Про це інформує UA.

Він зазначив, що під час останньої зустрічі із президентом і розмови про призначення на посаду очільника Міноборони, Володимир Зеленський визначив чіткий перелік пріоритетів.

“Усі вони, по суті, стосувалися моїх навичок і юридичного досвіду. Навести порядок у закупівлях, із справедливістю грошового забезпечення військовослужбовців. Юрист може із цим впоратися. Розібратися із корупцією, яка там панує, у тих же закупівлях. Із цим також може впоратися юрист. Завершити укладання контракту із Великою Британією, наповнити рамкову угоду співпраці зі Сполученими Штатами Америки, яка підписана під час візиту президента України”, – розповів Резніков.

Щодо перших кроків на посаді, то це, передовсім, аналіз усіх судових справ, які є сьогодні у Міноборони або там, де представники ЗСУ є учасниками судових процесів, аудит майна тощо.

“Буде проведено аудит майна, яке є у Міністерства оборони, наскільки воно ефективно використовується в інтересах ЗСУ. Ми почули питання депутатів про склади, недобудоване житло і багато інших”, – уточнив Резніков.

Наступний напрям – кадрові питання.

“Я зустрінуся з кожним заступником міністра, з кожним керівником, які перебувають у підпорядкуванні Міноборони. Ми із Валерієм Залужним (головнокомандувач Збройних сил України, – ред.) організуємо взаємодію із генеральним штабом і Міноборони. Будь-яка, скажімо так, існуюча “конкуренція”, буде скасована. Це буде співпраця, взаємодія та повна кооперація. Збройні сили нас захищають і боронять, а моя задача – захищати їх: у питаннях дипломатичних, юридичних і т. д.”, – розповів міністр.

Резніков також наголосив, що обов’язково буде розвиватися комунікація зі всіма партнерами України, дружніми країнами.

Нагадаємо, що 3 листопада ВР звільнила Резнікова з посади віцепрем’єрміністра – міністра з реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Того ж дня Володимир Зеленський направив у Раду подання про призначення Олексія Резнікова новим міністром оборони.

Прямий ефір