Родини загиблих на Донбасі військових отримуватимуть доплату до пенсії, – рішення уряду

Фото Укрінформ

Члени родин військовослужбовців, які загинули під час участі в АТО/ООС, із 1 серпня цього року отримуватимуть державну адресну допомогу до пенсійної виплати.

Відповідне рішення прийняв уряд за ініціативи президента під час позачергового засідання сьогодні, 3 серпня, повідомляє UATV із посиланням на Урядовий портал.

Допомогу отримуватимуть ті члени родини, які втратили годувальника і розмір пенсії яких не досягає 7800 гривень.

“У разі, якщо пенсія призначається на двох і більше членів сім’ї, адресна допомога до пенсії встановлюється в сумі, що не досягає до 6100 гривень на кожного із зазначених членів сім’ї”, – йдеться у повідомленні.

Доплату планують призначити 9 тисячам членів сімей військових, які загинули під час участі в бойових діях на Донбасі або померли внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час безпосередньої участі в АТО/ООС.

“Відповідно до постанови Кабінету міністрів України, Пенсійний фонд України вже з 1 серпня 2020-го року має забезпечити перерахунок пенсії за матеріалами пенсійних справ”, – зазначають в уряді.

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський поставив завдання Кабміну розібратися з проблемою несправедливого нарахування пенсій родинам захисників, які загинули в зоні проведення АТО/ООС на Донбасі.

Читайте також: У 2021 році планується створення програм із підвищення пенсій, – Мінсоцполітики

Прямий ефір