У Туреччині відкрився осінній табір для українських дітей (ФОТО)

Фото UATV

Сьогодні, 28 жовтня, в турецькому місті Шиле провінції Стамбул стартував п’ятиденний табір для учнів українського ліцею в Стамбулі, повідомляє кореспондент UATV.

Відкриття табору почалося з виконання державного гімну України та виступу дітей – вони заспівали пісню про дружбу українською мовою, а також виконали танець у вишиванках.

“Зараз у таборі 10 дітей. Діти різні. В основному це громадяни України, діти від змішаних шлюбів, діти з Криму. Ми хочемо, щоб вони пам’ятали і любили Батьківщину. Щоб де б вони не знаходилися, скільки б років вони тут не жили, вони пам’ятали, що ми потрібні країні, що ми потрібні Батьківщині, і я сподіваюся, що ми повернемося”, – каже організатор табору і глава Українського Культурного Товариства Мунавара Усенова.

В рамках табору, проведеного в готелі на березі Чорного моря, діти будуть поєднувати відпочинок із заняттями.

“Ми будемо займатися спортивними змаганнями, прогулянками в лісі, до моря, майстер-класами, наприклад, петриківським розписом, ліпитимемо вареники, мотатимемо українську мотанку. Ну і, звичайно, у нас будуть такі собі “експрес-уроки” української мови”, – відзначає викладач української мови Наталія Гювен. – “Для нас дуже важливо зберегти їх коріння. Адже якщо нація не буде пам’ятати своє коріння, то нація не існуватиме. Тому ми намагаємося зробити все, щоб наші діти вивчали українську мову, наші традиції, пісні, приказки”.

Табір організувало Українське Культурне Товариство за підтримки Генерального Консульства України в Стамбулі у межах державної програми з підтримки закордонних українців.

Нагадаємо, в Туреччині відбувся День української культури.

Прямий ефір