Підстав для призупинення безвізу для України немає, – Іванна Климпуш-Цинцадзе

Скрін UATV

Наразі підстав для того, щоб Євросоюз запустив механізм призупинення безвізового режиму для України, немає.

Про це в ексклюзивному коментарі UATV повідомила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

“Євросоюз затвердив правила запуску можливого призупинення безвізового режиму для всіх країн, які мають безвіз із ЄС. Тобто, це не спрямовано виключно на Україну. Нині підстав для того, щоб такий механізм був запущений щодо нашої країни, немає”, – запевнила чиновниця.

За її словами, безвізовий режим змінив ставлення українців до ЄС та НАТО.

“Я переконана, що та кількість українців, які скористалися безвізом, зокрема, здійснили перші поїздки до ЄС після його надання, точно відкрили для себе велику кількість позитивів, які є в країнах ЄС, і думаю, що стали переконаними прибічниками європейської інтеграції”, – сказала віце-прем’єр-міністр.

Також Іванна Климпуш-Цинцадзе прокоментувала вплив безвізу на трудову міграцію.

“Хочу всім нагадати, що безвізовий режим не дає можливості працевлаштовуватися, а якщо під час своїх подорожей українці знаходять легальне працевлаштування, вони можуть скористатися ним. Я наголошую на легальності цього процесу. Частина громадян України, подорожуючи за безвізом, дійсно знайшла таке легальне працевлаштування. Я сподіваюсь, що інша частина, яка, можливо, дещо зловживає можливостями безвізу, все-таки пам’ятає про те, що і їхні знайомі, і діти, і родичі, і батьки, напевно, теж хочуть скористатися ним, а якщо вони будуть порушувати цей режим, то наслідки настануть для їх близьких”, – зазначила віце-прем’єр-міністр.

Нагадаємо, 11 червня 2017 року офіційно запрацював безвізовий режим між Україною та Євросоюзом. За цей час українці здійснили 42,6 млн поїздок.

Анастасія ДЯДЮША, UATV

Прямий ефір