Без адекватної відповіді з боку Заходу кількість північнокорейських солдатів на фронті збільшиться, — Джердж

Армія Північної Кореї. Фото: ap.org

Північна Корея відправила до Росії 10-12 тис. солдатів. Надалі кількість північнокорейських військовослужбовців біля РФ може бути збільшено, можливості в КНДР для цього є. Про це сьогодні, 28 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав голова Громадської ліги “Україна — НАТО” Сергій Джердж.

Він висловив думку, що без дозволу Китаю Північна Корея навряд чи почала б сприяти ескалації конфлікту і відправляти військовослужбовців до Росії.

“Але, з іншого боку, є думка, що таке посилення російсько-корейського альянсу сприятиме більшій згуртованості демократичних західних країн. І це, можливо, теж не зовсім те, що потрібне Китаю. Тому тут важко сказати, що краще для Китаю”, — вважає Джердж.

На його думку, 10-12 тис. північнокорейських солдатів на лінії фронту в Курській області Росія розмістила для початку, щоб не виходити за межі власної території.

“Як би втягнути їх у бойові дії, обстріляти там, а в майбутньому, звичайно, можливо, їх перекинуть і на територію України. 10-12 тис. північнокорейських військовослужбовців загалом погоду на лінії фронту не зроблять, але проблема в тому, що якщо всі проковтнуть цю ескалацію, я маю на увазі — наші союзники, партнери не реагуватимуть достатньо, то в майбутньому ця кількість може збільшитися. У Північній Кореї — 1 млн військовослужбовців та ще 4-5 млн резервістів, яких можуть призвати до армії. Якщо не буде адекватної відповіді, якщо не буде якоїсь серйозної протидії цьому, то найближчим часом кількість північнокорейських солдатів може значно збільшитися”, — зазначив експерт.

Читайте також: Поява солдатів КНДР у Курській області не змінить головних цілей ЗСУ, — Селезньов

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Марк Рютте після зустрічі у форматі Північноатлантичної ради (послів країн-членів НАТО) у штаб-квартирі Альянсу у Брюсселі заявив, що війська Північної Кореї були розгорнуті на території Курської області РФ. Це свідчить про те, що керівництво Росії не в змозі продовжувати наступ без іноземної підтримки, а також ефективність української армії.

Прямий ефір