Фінляндія заарештувала частину активів Росії на десятки мільйонів доларів, — “Нафтогаз”

Ілюстративне фото: ukrinform.ua

Окружний суд міста Гельсінкі наклав арешт на майно РФ на території Фінляндії на вимогу України. Йдеться про нерухомість та інші активи, які оцінюються в десятки мільйонів доларів. Це компенсація, згідно з рішенням Гаазького арбітражу, за шкоду, заподіяну захопленням Росією активів компаній групи “Нафтогаз” у 2014 році в Криму. Про це повідомляє пресслужба “Нафтогазу”. Відсотки, передбачені за несплату коштів, продовжать нараховуватися до повної виплати компенсації за арбітражним рішенням, інформує FREEДOM.

“Оскільки Росія відмовляється добровільно сплачувати “Нафтогазу” кошти, передбачені гаазьким рішенням, ми продовжуємо використовувати всі доступні механізми для їх стягнення. Сьогодні ми стали ще на крок ближче до відновлення справедливості. Водночас ми робимо активні дії щодо виконання арбітражного рішення в інших цільових юрисдикціях, де є російські активи”, — заявив глава групи “Нафтогаз” Андрій Чернишов.

Читайте також: Використання росактивів для погашення виданих Україні кредитів є серйозним проривом — аналіз економічного оглядача

Прямий ефір