Про стабілізацію фронту в Донецькій області говорити поки що не доводиться — розбір військового експерта

Збройні сили України. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Про стабілізацію фронту на Донеччині говорити поки що не доводиться, тому що у російської армії ще не вичерпалися сили для наступу. Про це сьогодні, 28 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військовий оглядач Денис Попович.

“Я б не став би зараз прогнозувати терміни настання стабілізації, оскільки противник кидає сили для того, щоб наступати на Покровській ділянці та на Курахівській. І на Покровсько-Курахівській, так би мовити, теж можна, загалом, відзначати цей напрямок. Ба більше, зараз з боку Вугледарського напрямку для Курахового намітилася загроза, оскільки там противник також зараз намагається наступати, й небезуспішно, на жаль. Тому зараз говорити про якісь терміни стабілізації я не беруся”, — сказав він.

Попович наголосив, що армія РФ готова платити за просування кров’ю всіх солдатів, тому російські втрати зростають.

“Підвищення подібних втрат пов’язане, очевидно, зі штурмом Селидового, практично яке зараз уже дуже скоро може опинитися під контролем російських військ, де вони якраз використовували живу силу для того, щоб проходити міську забудову. І там були саме піхотні штурми. Тобто, судячи з усього, я готовий пов’язувати це саме зі штурмом цього населеного пункту. Хоча не виключено, що і далі будуть такі ж великі втрати. Чому? Тому що зараз вони намагаються використовувати саме людей для того, щоб наступати. Але ще раз хочу повторити, що поки вони готові платити за квадратні кілометри, які вони беруть кров’ю своїх солдатів, то вони будуть кидати живу силу далі в бій”, — сказав експерт.

Читайте також: 144 бойових зіткнення відбулося між Силами оборони та російськими окупантами — ситуація на фронті

Нагадаємо, минулої доби втрати російських загарбників становили 1 680 осіб. Також українські воїни знешкодили сім танків, 40 бойових броньованих машин, 51 артилерійську систему, 68 безпілотників оперативно-тактичного рівня, 100 одиниць автомобільної, 14 одиниць спеціальної техніки окупантів, а також одну важку вогнеметну систему.

Прямий ефір