Опозиція у Грузії відмовилася визнати результати виборів

Прапор Грузії. Фото: hromadske.radio

Усі чотири опозиційні партії Грузії, які за даними Центральної виборчої комісії країни, подолали 5-відсотковий бар’єр на парламентських виборах, відмовилися визнати їхні результати, повідомляє FREEДОМ із посиланням на “Новини Грузії”.

В опозиції заявляють, що схему фальсифікацій розшифровано. Адже вибори не відображають волю народу. Також опозиціонери хочуть провести переговори щодо формування коаліційного уряду.

“Вибори були вкрадені проросійським олігархом Бідзіною Іванішвілі. Наша партія “Єдність — Національний рух”, ми не збираємося визнавати ці вкрадені результати виборів”, — заявила лідерка партії “Єдність — Національний рух” Тіна Бокучава.

“Оголошені результати не відображають волю грузинського народу. Ці цифри, отримані в результаті виборів, проведених на тлі повсюдного залякування, шахрайства та хабарництва, суперечать історичному та нинішньому вибору грузинського народу”, — наголосила лідерка коаліції “Сильна Грузія” Анна Долідзе.

Тим часом прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе вже заявив, що уряд буде затверджено, попри відмову опозиційних партій визнавати результати.

Читайте також: У Грузії на парламентських виборах перемогла правляча партія — реакція президентки Зурабішвілі та Заходу

Нагадаємо, у Грузії завершилося голосування на парламентських виборах. Після підрахунку голосів майже на ста відсотках виборчих дільниць правляча партія “Грузинська мрія” набрала 54,24% голосів. Чотири опозиційні партії в сумі набирають 37,33% голосів. Про це повідомляє Центральна виборча комісія Грузії. Опозиція і низка політологів називають “Грузинську мрію” проросійською, а її засновника, мільярдера Бідзіну Іванішвілі, підозрюють у масштабній корупції та тісних ділових зв’язках із Росією.

Прямий ефір