Хвалених спецпризначенців Північної Кореї поки ніхто не бачив у роботі, — Селезньов

Армія Північної Кореї. Фото: ap.org

Сильною стороною армії КНДР є підрозділи, які мають відношення до інженерно-технічних служб. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військовий експерт Владислав Селезньов.

“Очевидно, що сильна сторона північнокорейських військовослужбовців — це ті підрозділи, які мають відношення до інженерно-технічних служб. Про спецпризначенців поки що складно щось говорити. І той хвалений спецназ, про який постійно всі говорять, але ніхто не бачив його в бойовій роботі — я теж із певною часткою скепсису сприймаю ці новини. Поле бою продемонструє і сильні, і слабкі сторони північнокорейських військовослужбовців”, — сказав він.

Військовий експерт наголосив, що в України не повинно бути жодних ілюзій: до противника зі зброєю в руках завжди потрібно ставитися належним чином.

“Але те, що українська армія продовжує реалізовувати ту найважливішу тактику знищення ворожих військових ресурсів, незалежно від того, про кого йдеться — чи то про бойовиків кадировських військ, чи то про регулярні підрозділи російської армії, чи то про північнокорейських військовослужбовців, це так само очевидно. Адже завдання Курської операції, серед іншого, — це відволікання частини військових ресурсів російської армії з інших напрямків. І з цією місією Курська операція успішно справляється”, — сказав Селезньов.

Читайте також: “Вони швидше закінчаться, ніж навчаться”: участь солдатів КНДР у боях на Курському напрямку прокоментував Коваленко

Раніше командир взводу батальйону “Айдар” Євген Дикий висловив думку, що перш ніж кинути північнокорейських військових на окуповані Росією території України, їхню ефективність та здатність воювати протестують на території Курської області.

Прямий ефір