Заява Путіна про те, що ВПК РФ забезпечує потреби своєї армії — відверта брехня, — військовий експерт

Ілюстративний скріншот: uatv.ua

Нині ситуація, яка склалася у військово-промисловому комплексі Росії, досить парадоксальна: де-факто лише 30% від загальних запитів їхніх артилеристів забезпечує російська оборонна промисловість. Все інше — це постачання з Північної Кореї та Ірану. Тому заява Путіна про те, що ВПК Росії забезпечує потреби своєї армії — відверта брехня. Про це сьогодні, 27 жовтня в ефірі телеканалу FREEДOM розповів військовий експерт Владислав Селезньов.

“Свого часу всі вже давно дійшли висновку, що не слід сприймати на віру будь-які заяви Путіна, адже він бреше щоразу, щойно відкриває рота. Але щодо бойових можливостей російської армії, зверніть увагу: останній місяць росіяни активно використовують для ударів по території України дрони “Шахед-131”, “Шахед-136”, “Гербера” та ще низку модифікацій дешевших дронів-камікадзе. Усі вони родом з Ірану. І саме цей тип озброєння зараз масштабується в частині виробництва, тому російська армія активно їх використовує”, — розповів військовий експерт.

За його словами, те ж саме стосується й артснарядів.

“Останнім часом Росія активно застосовує північнокорейські снаряди. Крім того, це видно навіть по тому, скільки таких снарядів вдалося знищити Силам оборони України, атакуючи арсенали на території РФ”, — зазначив гість ефіру.

Водночас він вважає, що не можна недооцінювати російський оборонний комплекс

“Сьогодні РФ де-факто перевела свою економіку на рейки воєнного часу, і підприємства російської оборонки працюють у режимі 24 на 7, у три зміни. Тому в будь-якому разі якісь постачання в них відбуваються. Але те, що вони вже зараз починають знімати з довготривалого зберігання бронетехніку, зокрема й танки часів 1950-1960 років, свідчить про те, що сучасніша бронетехніка або зазнала критичних ушкоджень і потребує довготривалого ремонту, або просто згоріла на полях”, — підсумував Владислав Селезньов.

Читайте також: Перш ніж відправити в бої на територію України, північнокорейських військових протестують на Курщині, — Дикий

Прямий ефір