У Селидовому російські окупанти розстріляли місцевих жителів, розпочато розслідування

Російський окупант. Фото: focus.ua

У місті Селидове Донецької області російські окупанти розстріляли місцевих жителів. Про це повідомили в Офісі генпрокурора України. Там зазначили, що вже розпочали розслідування, повідомляє FREEДOM.

Як повідомили у відомстві, інформацію про вбивства окупантами мирних жителів у місті Селидове опубліковано в кількох Telegram-каналах.

“На оприлюдненому відео зафіксовано, як представники військ країни-агресора, ймовірно, розстріляли з автоматичної зброї цивільний автомобіль у населеному пункті. Під час атаки в салоні перебувало двоє громадян, одного з них було поранено. Після цього на місце події прибули військові ЗСУ і, відтягнувши з лінії вогню потерпілого, надали йому першу медичну допомогу та евакуювали цивільних з-під обстрілу. Попередньо, це сталося 24 жовтня”, — повідомили в Офісі генпрокурора України.

Також повідомляється, що за даними медіа, ворог розстріляв у місті двох жінок.

“Як зазначають інтернет-ресурси, в районі приватного сектору, який практично не постраждав від активних бойових дій, знаходяться тіла загиблих цивільних. Тобто ці вбивства вчинялися, попередньо, вже після взяття під контроль цих територій противником. Наразі проводяться невідкладні слідчі дії для встановлення всіх обставин подій та ідентифікації жертв окупантів”, — повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора в Telegram.

У зв’язку з цими фактами уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до ООН та МКЧХ.

“Сьогодні в соціальних мережах з’явилася інформація, що росіяни ймовірно вбили мирних жителів у м. Селидове. Якщо будуть доведені факти злочину — це не тільки порушення прав людини, це грубе порушення законів і звичаїв війни, Женевської конвенції про поводження з військовополоненими. І винних потрібно притягнути до відповідальності”, — написав Дмитро Лубінець у своєму Telegram.

Читайте також: Злочини без терміну давності і Україна їх ніколи не забуде: як покарати РФ за страти військовополонених — думки експертів

Прямий ефір