На фронті — понад 190 боєзіткнень, ворог посилено атакує на двох напрямках, — Генштаб ЗСУ

Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті відбулося 192 бойових зіткнення. Російські війська завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах чотирьох ракетних ударів із застосуванням восьми ракет, а також 91 авіаудар, скинувши 139 КАБів. Крім цього, ворог здійснив понад 4 300 обстрілів, з них 142 — із реактивних систем залпового вогню. Про це сьогодні, 26 жовтня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони України завдали 13 ударів по районах зосередження особового складу і техніки противника, один удар по артилерійських системах.

На Харківському напрямку росіяни провели чотири атаки в районі Вовчанська.

На Куп’янському напрямку за добу ворог провів 17 штурмів позицій ЗСУ біля Голубівки, Степової Новоселівки та Вишневого.

На Лиманському напрямку російські окупанти атакували 24 рази. Противник намагався просунутись вперед неподалік від шести різних населених пунктів. Основні зусилля концентрував у районі Греківки, Тернів, Торського та в Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку російські окупанти шість разів намагалися просунутися поблизу населених пунктів Івано-Дар’ївка та Виїмка, всі атаки відбиті, противник успіху не мав.

На Краматорському напрямку ЗС РФ атакували один раз в районі Часового Яру.

На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, провів три атаки в районі Торецька.

На Покровському напрямку українські захисники зупинили 46 штурмових і наступальних дій поблизу Лисівки, Селидового та Миролюбівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 41 атаку росіян поблизу Гострого, Катеринівки та Новодмитрівки.

На Времівському напрямку ворог здійснив 22 штурми українських позицій в районі Богоявленки та Новоукраїнки.

На Оріхівському напрямку російські загарбники штурмових дій не проводили, ведуть обстріли населених пунктів із застосуванням всіх наявних типів озброєння, завдають авіаударів.

На Придніпровському напрямку російські загарбники атакували позиції ЗСУ тричі. Отримали жорстку відсіч, зазнали втрат.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Сумською та Чернігівською областями противник з території РФ активно застосовує керовані авіабомби та ударні БпЛА по районах українських населених пунктів, здійснює артилерійські обстріли. 

Також російські КАБи вибухають на території Курської області Росії, де триває операція Сил оборони. За наявною інформацією, за добу ворог завдав 35 авіаударів, використавши 47 керованих авіабомб. 

Українські військові завдають окупантам відчутних втрат в живій силі та техніці, виснажують бойовий потенціал ворога по всій лінії фронту та в тилу.

Читайте також: Російські окупанти можуть активізуватися на Запорізькому напрямку — прогноз військового експерта

Нагадаємо, за минулу добу українські військові ліквідували 1 690 російських окупантів, а також знищили 45 ББМ, 12 танків та понад 50 дронів. 

Прямий ефір