Загарбники нависають над Селидовим як із півночі, так і з півдня — деталі від Варченка

Селидове Донецької області. Графіка: deepstatemap.live

У районі Селидового Донецької області ситуація складна. Російські окупаційні війська нависають над містом як з півночі, так і з півдня. Крім того, українським захисникам уже доводиться вести бойові дії в окремих районах міста. Про це сьогодні, 25 листопада, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів експерт з питань національної безпеки Іван Варченко.

“У Селидовому складна обстановка. Ми розуміємо, що російські окупанти й з півночі, й з півдня нависають над містом, атакують по фронту. Українським Силам оборони доводиться вести бойові дії уже в районах міста: триває складна позиційна війна з елементами міського бою”, — сказав він. 

Варченко зазначив, що перед українськими солдатами стоїть завдання ефективно використати ситуацію для знищення ресурсів російських загарбників на цій ділянці фронту. 

Але, за його словами, концентрація сил і засобів противника на одному напрямку не завжди означає ослаблення його позицій на іншому.

“Як показує практика, резервів достатньо, щоб атакувати на восьми-десяти, навіть 11 напрямках, не рахуючись із втратами. Зрозуміло, що водночас Сили оборони мають можливість доволі серйозними масштабами знищувати ці сили та засоби. Але не треба розслаблятися через те, що, наприклад, концентрація в Селидовому послаблює концентрацію на Курахівському, Покровському напрямках або в районі Часового Яру. Ні, на сьогодні важкі бої йдуть практично за всіма цими напрямками”, — наголосив Іван Варченко.

Читайте також: Ворог не припиняє штурмів на Покровському напрямку — карта війни за 25 жовтня (ВІДЕО)

Як повідомлялося, за минулу добу Сили оборони України ліквідували на фронті 1 630 російських окупантів, а також знищили засіб ППО, 33 бойові броньовані машини та понад 70 ворожих безпілотників. 

Прямий ефір