Санду лідирує на виборах у Молдові, на референдумі голоси розділилися навпіл — попередні результати

Дільниця для голосування в Молдові. Скріншот: uatv.ua

На президентських виборах у Молдові лідирує чинна глава держави Майя Санду, повідомляє FREEДОМ з посиланням на дані Центральної виборчої комісії Молдови станом на ранок сьогодні, 21 жовтня.

Підраховано понад 98% голосів. Санду підтримують 42% виборців. Її головний конкурент Олександр Стояногло отримав трохи більше ніж 26% голосів. Для перемоги в одному турі потрібно понад 50% голосів виборців.

На референдумі із запитанням: “Чи підтримуєте ви внесення поправок до Конституції з метою приєднання Республіки Молдова до Європейського Союзу?” голоси поки що діляться практично навпіл: 49,96% — “так”; 50,04% — “ні”.

Читайте також: Щоб остаточно позбутися “русского мира”: у Молдові завершилося голосування за президента і майбутнє країни в ЄС — деталі з Кишинева (ВІДЕО)

Нагадаємо, на президентських виборах у Молдові було зареєстровано рекордну для країни кількість кандидатів — 11. Згідно з соцопитуваннями, серед лідерів:

  • чинна президентка Мая Санду, яка підтримує євроінтеграцію Молдови;
  • голова Партії соціалістів Республіки Молдова Олександр Стояногло, який виступає, як він заявив, за “збалансований зовнішньополітичний курс країни” і відновлення відносин із Росією;
  • глава політсили “Наша партія” Ренато Усатий, який менш радикальний у своїх виступах.

Читайте також: “Обіцяли заплатити 3000 лей, дали лише 1300”: Кремль намагається вплинути на вибори в Молдові навіть за день до голосування (ВІДЕО)

Прямий ефір