Курська операція ЗСУ поставила під сумнів наратив РФ про те, що вона перемагає у війні проти України, — Сазонов

Курська область. Фото: argumentua.com

Курська операція Збройних сил України (ЗСУ) поставила під величезні сумніви наратив Росії про те, що вона вже перемагає у війні проти України. Успіх ЗСУ на території РФ перекреслив усю інформаційну політику Кремля, збив хвилю пропаганди й зруйнував міф про непереможність російської армії. А головне — дія на випередження противника не дала йому змоги здійснити прорив у Сумській області. Про це сьогодні, 20 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДOM розповів військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов.

“Операція ЗСУ в Курській області дала два чітких результати. Перший — політичний. Російський диктатор Путін і вся його пропагандистська машина переконували своє населення, своїх союзників, а також працювали на українському інформаційному полі з однією простою тезою — Росія повільно перемагає у війні проти України. При цьому Путін весь час наголошував, що війни немає, триває так звана “СВО” і все йде за планом. Важко з цим сперечатися, тому що ніхто не знає, який план у Путіна і на які цілі він розрахований. Операція ЗСУ в Курській області геть зруйнувала міф про непереможність російської армії, поставила під сумнів їхні успіхи на фронті, загалом — перекреслила всю інформаційну політику Кремля”, — розповів Сазонов.

Він зазначив: крім цього, всупереч заявам Путіна, що в область зайшла групка бандитів і їх звідти дуже скоро витіснять, це теж виявилося неправдою — за два місяці ЗСУ все ще перебувають у Курській області й контролюють фактично всі зайняті під час наступу території.

“Хоча спроби витіснити ЗСУ з регіону не вийшло, попри те, що в регіоні працювала вся група російських військ: Північний Ленінградський військовий округ, плюс мобільні підрозділи 106-ї десантної дивізії, 155-та бригада морської піхоти, яка раніше була під Торецьком, 810-та бригада морської піхоти тощо. І це перший результат Курської операції — все йде далеко не за планом. Усі союзники Росії опинилися у великому шоці. Міф про непереможність російської армії виявився просто міфом”, — зазначив військовослужбовець ЗСУ.

Ще один аспект успіху Курської операції — виключно військовий.

“ЗСУ своїми діями в Курській області вдалося зірвати плани противника щодо прориву в Сумській області. Тому що за всіма розвідданими була інформація про те, що росармія планує зайти в Сумську область. ЗСУ просто спрацювали на випередження. Зараз, дивлячись на те, як російська армія стирає з лиця землі свої ж населені пункти на Курщині, є розуміння того, що це все було уготовано нашій Сумській області. Якщо тактика росармії — залишити випалену землю після себе, нехай цю тактику вони застосовують на своїй території”, — підсумував Кирило Сазонов.

Читайте також: “Ситуація залишається під нашим контролем”: Сирський побував на Курському напрямку (ФОТО)

Прямий ефір